Ik ben miljonair! (2)

Een tijdje geleden kwam ik erachter dat ik miljonair ben (zie Ik ben miljonair!). Dat was een fijne constatering.
Afgelopen week zat ik op de fiets en realiseerde ik me dat ik nog veel rijker ben dan ik al dacht. Dat deze rijkdom bovendien eigenlijk onuitputbaar is.
Ik kwam tot dit inzicht toen ik langs de manicure fietste. Het was er een drukte van jewelste. Tientallen vrouwen stonden in de rij om hun nagels weer net zo te laten schitteren als het herfstzonnetje van de laatste dagen.
Ik kijk naar mijn eigen nagels. Ze zien er goed uit. Maar schitteren? Nee. Bij mijn nagels is er enige mist voltrokken voor dat herfstzonnetje.
Ik ben dan ook nog nooit in mijn leven naar de manicure geweest. Ik ben dat overigens ook niet van plan te doen, tenzij ik ooit per ongeluk een keer een behandeling win bij een loterij of bingo. Ja, dan zou ik het misschien overwegen.
Maar het niet gaan naar de manicure bespaart me een heleboel geld. Want, zoals ik in mijn vorige artikel heb uitgelegd: niet gemaakte kosten zijn eigenlijk inkomsten. Dus stel, sommige vrouwen gaan 2 keer per maand naar de manicure voor 25 euro per behandeling, dan verdien ik per jaar 600 euro. Lekker. En dat zonder dat ik er iets voor hoef te doen. Die mistige nagels neem ik dan maar voor lief. 

Op dezelfde fiets kan ik nog wel even doorgaan. Neem nou mijn haar. Wanneer je mijn blog al wat langer volgt heb je kunnen merken dat mijn haar een eigen wil heeft. Mijn haren zijn als muizen die thuis zijn terwijl de kat van huis is. Onhandelbaar.
Ik heb wel eens wat producten geprobeerd. Maar hoe duur ook, na 5 minuten mijn warrige krullen in bedwang te kunnen houden, ontsnappen ze alweer. Ik heb het daarom maar opgegeven en geef mijn haar vrij spel. Dat scheelt me wederom zo’n 50 euro per maand aan dure haarspullen. Ha, en bovendien blijf ik door het niet verliezen van mijn wilde haren eeuwig jong. Dubbel winst.

Neem vervolgens het immens populaire ‘superfood’. Goji-bessen, moerbeien, quinoa, ik eet het niet. Ik eet een boterham. Natuurlijk ben ik wel nieuwsgierig en kijk ik naar de producten in de supermarkt. Ik schrok me dood van de prijzen toen. 5 Euro voor een zakje ondefinieerbare gedroogde…ja wat zijn het, wratten? 
Is dit gewoon commercieel slim of komen deze superfoods van onbewoonde tropische eilanden waarvoor je eerst een aflevering expeditie Robinson moet doorstaan om ze te kunnen exploiteren?
Nou ja. Het maakt ook niet uit. Hoe duurder de superfoods, hoe rijker ze mij maken.
Wat houd ik van mijn roze bril.

Tot slot het meest winstgevende: Het vriendje uit Nieuw-Zeeland.
Die heb ik niet.
Dat levert me jaarlijks duizenden euro’s aan vliegtickets en belkosten op. Een goudmijntje, die jongen.
Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik door het WK rugby nogal in twijfel ben gebracht. Heb je die spelers gezien? Ik bedoel, kom op! Mannelijker dan die mannen krijg je ze niet. Het WK rugby stond opeens nogal vaak op. Voor zulke beestachtige testosteronbommen wil ik best een beetje minder rijk zijn.
Alhoewel, nu ik erbij nadenk, hebben die mannen met de cup niet net een klein fortuin binnen geharkt?
Het overdenken waard.
Toch maar even een balletje opgooien daar.

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

6 thoughts on “Ik ben miljonair! (2)

  1. mevrouwtjelieff says:
    mevrouwtjelief@hotmail.com'

    Oh herkenbaar. Je nagels laten ‘doen’ in van die salons waar je nagels daarna pijn aan je ogen doen! Glitters, tijgerstrepen, alsof de mevrouwen 13 jaar zijn. Hier au naturel met hier en daar een lakje voor de leuk. En mijn haar krijgt ook vrij spel. Voel me veel meer mezelf. Vroeger kleurde ik het nog wel eens. Nu is het lekker peper- en zoutkleur, authentiek! En gezond. Maar van die nagels..brr..zo nep om te zien.

  2. Daan Kusen says:
    daan_kusen@hotmail.com'

    “Ik eet een boterham”. Kijk. Met jou kan ik praten. Niet dat gekke gedoe waar je tegenwoordig je nek over breekt als je niet uitkijkt: gewoon een (bruine) boterham. Met kaas. Of ham.

Reageren kan hier!