Wat zeggen de schoenen van een man over zijn liefdesleven?

Uit de serie ‘Wat zegt….. over het liefdesleven van de man?’ hier weer een nieuwe! Het is tijd voor mannenschoenen. Wat zegt de schoen die een man draagt over zijn liefdesleven?

Bootschoenen.  Ook wel ‘Instappers’. Deze man stapt snel met je in een relatie. Hij stapt er ook zo weer uit. Net zo makkelijk.

Sandalen.  Deze man wil gezien worden. Stop hem niet weg. Maar show hem aan je familie en vrienden. Hij zal je dankbaar zijn en in ruil daarvoor…  draagt hij hopelijk NOOIT MEER SANDALEN.

Jezusstampers.  Hè? Dat is er één van bij ons thuis. De term die wij Swartsen gebruiken voor de grote stevige mannenschoen. De bergschoen die niet op een berg wordt gedragen, maar gewoon op straat. De bergschoen die zijn functionaliteit verloren heeft en dwaalt tussen verschillende werelden. Waar de modewereld er absoluut geen van is. Maar stevig zijn ze wel. Erg stevig. Mannen met Jezusstampers aan hun voeten walsen over alles heen. Zelfs over vrouwen. Zelfs over jou. Juist over jou.

Sneakers.  Ja, hij is zo makkelijk. En sorry voor het gebrek aan creativiteit bij deze. Maar je kunt er gewoon niet om heen. Mannen die sneakers dragen zijn sneaky en sneaken er zo tussen uit. En snel ook, want zo gaat dat op sneakers. Met volle vaart.

Puntschoenen.  Zijn neuzen wijzen vooruit. Wijsneuzen dus.

Klompen.  Deze mannen zijn een klomp aan je been. Je raakt ze niet kwijt. En al helemaal niet op de momenten dat je ze juist heel erg graag kwijt wil raken. Ze vertragen je in alles wat je doet en zijn ontzettend moeilijk.
Nu mijn blonde hersenen wat langer ratelen besef ik dat een klomp aan je been natuurlijk helemaal geen uitdrukking is. Maar zeg nou zelf, dekt een klomp aan je been de lading niet veel beter dan een blok aan je been?

All stars.  Deze man is een verzamelaar. ‘Spaar ze allemaal’ is zijn levensmotto. De verzamelwoede die van hem op toepassing is een groot probleem. Hij wil ALLES hebben. En waar hij de sterren natuurlijk niet tot zijn bezit kan nemen, en hij in plaats daarvan maar genoegen neemt met All Stars, is hij van mening dat vrouwen sparen voor hem geen probleem is. ‘Vrouwen, spaar ze allemaal’.

Schoenen van slangenleer.  Deze man is niet te vertrouwen. Hij is actief op het criminele circuit. Pas op. Als hij voorstelt om te gaan winkelen onder het motto ‘ik ken nog wel een leuk schoenenwinkeltje’ neemt hij je zo mee de slangenkuil in. Dan mogen de schoenen nog zo mooi zijn, levend kom je er niet vandaan.

Schoenen met klittenband.  Gedragen door de man met bindingsangst.

Laarzen.  Tja, jullie kennen me. Ik houd ervan om wat uitdrukking en spreekwoorden te gebruiken in deze teksten. Dus bij laarzen denken jullie al snel aan ‘iets aan je laars lappen’. Jullie denken dat deze man niet gehoorzaam is. Dat hij regels niet navolgt. Nou, ik zal je vertellen, het tegendeel is waar. Probeer namelijk maar eens iets aan je laars te lappen, als je je laarzen aanhebt. Dan moet je je in wel hele rare bochten wringen. En mannen zijn nou eenmaal niet zo lenig. Dus, mannen met laarzen zijn juist heel erg gehoorzaam. Punt.

Zie ook: Wat zegt het vervoersmiddel dat een man gebruikt over zijn liefdesleven?

 

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

15 thoughts on “Wat zeggen de schoenen van een man over zijn liefdesleven?

  1. Daan Kusen says:
    daan_kusen@hotmail.com'

    Ik draag vaak bergschoenen. Ik loop eigenlijk nooit over mensen heen. 1), het geeft zo’n troep. 2), Als ik dat wel doe, heb je steeds maar te maken met mensen die de hele tijd maar roepen dat het pijn doet. Sorry, zeg ik dan altijd, het hoort bij de schoenen. 3), ik fiets liever!

Reageren kan hier!