10 slechte eigenschappen van vrouwen door mijn roze bril

Er bestaan nogal wat clichés als het gaat om slechte eigenschappen van vrouwen. En mannen gebruiken deze maar al te graag als ze weer wat te zeuren hebben op hun vrouw. Maar ik heb die eigenschappen eens door mijn roze bril bekeken en ben tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk allemaal goede eigenschappen zijn. En dan vooral voor jullie mannen. Juist voor jullie.

Vrouwen weten niet wat buitenspel is

Gelukkig niet zeg, voor jullie. Want nu stellen we tijdens de eerste minuut de vraag: ‘Hoe werkt dat, buitenspel?’. Vervolgens doen jullie een verwoede poging om dit aan ons uit te leggen. Onze hersenen proberen het te verwerken en te snappen. Echter, hier zijn we gedurende de volle 90 minuten mee bezig. Met als resultaat dat we voor ons uit staren terwijl onze hoofden wanhopige pogingen doen het te begrijpen. In stilte. Totaal gefocust op het willen snappen. Niet in staat tot enige andere acties. Dus last zullen jullie de hele wedstrijd niet van ons hebben. Heerlijk hè?

Vrouwen kunnen niet inparkeren

Daarom kopen we zo klein mogelijke oude lelijke tweedehands autootjes. Zodat als – correctie: wanneer – we iets raken tijdens het inparkeren het helemaal niet uitmaakt. Dit heeft als gevolg dat jullie bolide er natuurlijk extra goed bij afsteekt. Hij lijkt mooier en sneller. Maar vooral lijkt hij veel groter. En dat vinden mannen fijn. Toch?

Vrouwen nemen je tijdens het shoppen mee winkel in en uit om vervolgens terug te komen in de eerste winkel en het eerstgepaste shirtje te kopen

Ja dat doen we inderdaad. Want we zijn sterke vrouwen met een eigen mening. Dat willen jullie toch? Dat we niet klakkeloos jullie voorkeuren overnemen? Dus telkens wanneer jullie zeggen dat dat shirtje echt enig staat (om er maar zo snel mogelijk van af te komen) luisteren we niet en volgen we onze eigen smaak. Want zo zijn we. Onafhankelijk en eigenwijs. Precies hoe jullie het willen.
Bovendien staat de auto natuurlijk ook nog eens lekker dichtbij de eerste winkel. Het kan niet op.

Vrouwen kunnen geen kaartlezen

Nee, klopt. We verdwalen nogal vaak. Maar dat doen we expres, hoor. Zodat jullie mannen de held kunnen spelen, ons komen zoeken en ons kunnen redden. Zodat jullie je oppermannelijk voelen. En onmisbaar. En sterk. En stoer. En oer. Graag gedaan.

Vrouwen hebben last van een ochtendhumeur

Met als gevolg dat we jullie ’s ochtends niet kunnen luchten. We hebben jullie het liefst ver weg. En dat roepen we ook. ‘Laat me met rust!”. En daar maken jullie maar al te graag gebruik van. Want dat scheelt weer een romantisch ontbijtje maken en verplicht nog even knuffelen. Kunnen jullie meteen door naar je werk zonder het – in jullie woorden – gedoe.

Vrouwen halen altijd oude koeien uit de sloot

Wees blij dat iemand het doet. Anders gaat het behoorlijk stinken hoor. En we zien jullie nog niet zo snel met koeien slepen.

Vrouwen zijn nooit tevreden

Hierbij wijs ik graag even op Ruige Harry en HK en hun reacties op 10 redenen waarom mannen het makkelijker hebben dan vrouwen. Volgens hen zijn vrouwen nooit tevreden als mannen romantisch proberen te doen. Nee, dat klopt. Dat zijn we niet. Maar dat doen we voor jullie. Om jullie uit te dagen. Om jullie creatieve brein aan te slingeren. Want daar worden jullie zelf alleen maar beter van. En als jullie dan uiteindelijk met een enorm origineel en goed plan komen, kunnen jullie daar weken over opscheppen tegenover jullie vrienden en zijn jullie helemaal ‘the man’. En daar zorgen wij dus voor.

Vrouwen kijken naar slechte films zonder inhoud

Gelukkig maar voor jullie. Want dan kunnen jullie ondertussen gewoon iets anders doen zonder dat wij het doorhebben. En weten jullie zonder de film te volgen precies hoe de film eindigt. En daar kunnen jullie natuurlijk grote indruk op ons mee maken.

Vrouwen schieten nooit op als we ergens naartoe moeten

Zondagmorgen. Een bezoekje aan je schoonmoeder staat op de planning. Jij zit al uren met je schoenen aan, klaar voor vertrek. Maar de vrouw schiet niet op. Het duurt maar en het duurt maar en je begint je steeds meer te ergeren. Maar beste man, het gaat om een bezoek aan je schoonmoeder. Elke minuut die de vrouw er langer over doet is een minuut korter bij je schoonmoeder. Ik weet het niet hoor, maar het lijkt mij een goede zaak.

Vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht

Voor deze laatste wijs ik jullie graag even op onderstaand plaatje. Het is duidelijk dat Nederland vooral mannelijke geografen heeft en Amerika vrouwelijke. Zeg nou eerlijk, wat ziet er mooier uit? Dat vreselijke Nederlandse perfect passende of het chaotisch ongestructureerde New York?

nederland

 

New york

 

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

6 thoughts on “10 slechte eigenschappen van vrouwen door mijn roze bril

 1. HK says:
  harmpje.k@gmail.com'

  dit keer een reactie op elk punt van je betoog…
  Buitenspel – ik moet de eerste vrouw nog tegen komen die met mij een voetbalwedstrijd zou willen kijken wat geen EK of WK is… maar het is dol komisch om een vrouw een andere vrouw horen uitleggen wat buitenspel is.
  kunnen niet inparkeren – het probleem is niet de eigen auto, maar de claim voor de auto die je raakt :-P ;-) daar gaat de no-claim.
  winkelen – het probleem is niet (bij mij in ieder geval) dat we elke winkel 50x moeten bezoeken, maar meer de teleurstelling dat het shirtje wat je zo mooi vond én nog de enige was in je maat niet meer op het rek hangt als je na 4 uur terug komt om hem toch nog te kopen (en dan wil je niet horen “I told you so”.
  kaartlezen – wie leest er nog een kaart? daar heb je tegenwoordig toch navigatie voor. Maar dan komt de moeilijkheid van links en rechts… sorry nieuw vooroordeel ;-)
  ochtendhumeur – dan moet je absoluut niet bij mij in de buurt zijn ‘s ochtends :-)
  oude koeien – no comment / durf het niet eens ;-)
  nooit tevreden – uitdagen? noem je dat uitdagen? oi…. denk dat ik er helemaal maar mee stop.
  slechte film – owh, mogen we ook iets anders doen? dat is nieuw :-\
  opschieten – euhm daarom ga ik ook na de vrouw de badkamer in… hoef ik niet te wachten, hahaha
  ruimtelijk inzicht brings us back to… inparkeren ;-) het een heeft met het ander te maken :-) en ik moet zeggen beide foto’s wel wat hebben :-)

Reageren kan hier!