Uit het nieuws: Dichtdraaien gaskraan Loppersum zorgt voor drooglegging mannen

De gaskraan in Loppersum wordt per direct bijna helemaal dichtgedraaid. ‘Eindelijk’ verzuchten de Groningers. Ze hadden liever gezien dat de gaskraan volledig dichtgedraaid zou, maar volgens de 54-jarige Clara uit Groningen is het een stap in de goede richting. ‘Eindelijk luisteren ze naar ons’. Roos (38) is het hier volledig mee eens. ‘Het heeft nu lang genoeg geduurd’.

Het valt me op dat het vooral de vrouwen hier zijn die blij zijn met het nieuws. Als ik om me heen kijk zie ik dat grote groepen vrouwen zich verzameld hebben om een vreugdevuur. Enkele vrouwen dansen zelfs, de Groningse vlag trots boven hun hoofd zwaaiend. Ik vraag me af waar de mannen zijn. Er zijn wel een paar mannen maar deze doen niet mee met het feestgedruis. Ze kijken bedrukt. Ik snap het niet. Dit is toch waar ze al die maanden voor hebben gedemonstreerd? ‘Wij niet’ zegt Klaas (48). ‘Het waren altijd de vrouwen. Puur en alleen omdat het jaloerse krengen zijn.’ Nu snap ik het helemaal niet meer. Ik heb meer uitleg nodig, mannen.

‘Loppersum was hot. Dit maakte ons hot’ vertelt Mark (37). ‘We konden versieren wat we wilden. Heel Nederland gingen we door om feestjes te bezoeken. Daar waren wij de exotische mannen uit Loppersum. We hoefden het woord aardbeving alleen maar te noemen en de vrouwen lagen al te schokken en te trillen van verlangen. Hoe anders was dat voordat Loppersum berucht werd door de aardbevingen. Toen keken vrouwen glazig en uitdrukkingsloos langs ons heen. Toen haalden ze hun elegante neusjes op als we vertelden dat we uit Loppersum kwamen. Loppersum? Nee, dat kenden ze niet. En het klinkt weinig spannend. Dus hoefden ze niets met ons te maken te hebben. Onze Groningse vrouwen waren zo jaloers dat ze besloten om er alles aan te doen om ons terug te laten doen keren naar deze donkere periode in ons leven. En met resultaat. Het besluit van het dichtdraaien van de gaskraan in Loppersum heeft ons in één klap teruggebracht. Niet langer zijn wij het epicentrum van feestjes. Vrouwen zullen weer doen of we niet bestaan en gaan op zoek naar een leuke man uit Noord-Sleen. Daar is immers laatst een wolf gezien. Dus deze hele opschudding heeft niets met aardbevingen te maken. Het dichtdraaien van de gaskraan zorgt ervoor dat alle mannen uit Loppersum droog komen te staan.’

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

One thought on “Uit het nieuws: Dichtdraaien gaskraan Loppersum zorgt voor drooglegging mannen

Reageren kan hier!