Mijn leven onder een steen

Wat is dat voor telefoon uit de vorige eeuw? Huh, koop jij nog steeds films? Weet je dan niet wat dit is? Leef je onder een steen ofzo?!
Vragen die ik vaak krijg te horen. Erg vaak. En waarbij ik de laatste concluderende vraag altijd moet beantwoorden met: ja, ik leef inderdaad af en toe onder een steen. Ik vind het gewoon lekker rustig daar. En lekker simpel. Een plek waar je je roze bril niet eens op hoeft te zetten, maar waar de wereld altijd goed en zonder ingewikkelde problemen is. En dat dan gepaard gaat met een gebrek aan technische kennis en hippe gadgets… Tja daar moet ik dan maar mee leven. Bovendien hebben jullie weer wat (uit) te lachen. Daarom, speciaal voor jullie, geef ik mezelf bloot. Met alle belachelijk-maak-gevolgen van dien. Hier is 10 x Sandrijn onder een steen.


Omdat ik onder een steen leef…

Heb ik een sok als hoesje voor m’n telefoon omdat ik niet wist dat het hoesje voor de Samsung 1 een andere vorm heeft dan het hoesje voor de Samsung 5. Hoezo zijn er verschillende versies? En hoezo zijn we al bijna bij Samsung 6?

In dezelfde categorie ‘hoezo verschillende versies’ heb ik een nieuwe batterij voor m’n telefoon gekocht die te klein is. Waardoor ik nu al een jaar met een stuk paasei-folie in mijn telefoon loop zodat de batterij past.

Stond ik laatst twee uur in de Mediamarkt om een nieuwe telefoon te kopen. Er werd een soort van reddingsteam voor me ingeschakeld toen ze zagen wat voor telefoon ik had en vooral wat voor abonnement. Eentje uit 2008. Waarvan ik iedereen trots vertelde dat ik als zo’n beetje de enige op aarde nog ‘onbeperkt internetten’ heb. Voor een betaalbare prijs! Waarop de medewerkers elkaar met een meelijdende blik aankeken. Mevrouw, dat is geen normaal internet, dat is surf en mail. Iets wat volgens hen overeenkomt met internet via een haspel en een inbelmelodietje. O. Aha.

Heb ik dus een jaar met een telefoon rondgelopen die om de paar minuten vastliep dan wel uitviel, omdat ik bang was voor dat gênante bovenstaande moment.

Stap ik vaak een paar haltes te ver uit in de bus omdat mijn telefoon er zo lang over doet dat ik de juiste halte al voorbij ben voordat mijn telefoon 9292 heeft opgestart.

Koop ik dus inderdaad nog steeds films omdat downloaden bij mij op de één of andere manier nog nooit gelukt is…

Wilde ik heel graag een smartphone omdat ik foto’s wilde kunnen uploaden op Twitter. Maar kocht ik per ongeluk gewoon een telefoon met internet. Oh daar kunnen geen apps op? Tja. Gelukkig zat ik er maar twee jaar aan vast.

Weet mijn oudtante van 90 beter hoe een Ipad werkt dan ik.

Heb ik geen Instagram omdat ik dacht dat dat alleen met Iphone’s kon.

En tot slot, de ergste: typte ik een paar jaar geleden, toen iemand me vroeg of ik ook Facebook had, www.feestboek.nl in om te kijken wat het nou precies was.
Voor degenen die nu denken ‘Goh ja, grappig, maar dat is natuurlijk allemaal niet waar en heel erg overdreven’… Helaas. Elk bovenstaand feitje is waargebeurd. Tot mijn grote spijt kan menig persoon dit voor je bevestigen. Echt waar.

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

13 thoughts on “Mijn leven onder een steen

  1. Marion says:
    marion11777@gmail.com'

    Hahaha heerlijk! Ik heb overigens zo’n vent hier in huis. Heeft geen mobiel, weet de aan/uitknop van de laptop te vinden, maar daar houdt het dan ook mee op. Hij vermaakt zich kostelijk onder die steen.

Reageren kan hier!