Ik ben miljonair!

Ik ben miljonair! En jullie hoogstwaarschijnlijk ook. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een klein beetje ondeugend zijn.

Hè?

Zal ik het even uitleggen? Ik moet jullie wel waarschuwen. Hier spreekt een cijfernerd.

Als je Economie hebt gehad heb je het vast wel eens over ‘opportunity kosten’ gehad. Voor degenen die dit niet hebben gehad, het zijn vergeten, of Economie niet interessant vonden: dit zijn ‘kosten’ die je maakt omdat je winst misloopt door het maken van bepaalde keuzes. De winst die je behaald zou hebben in de best gemiste kans. Deze kosten worden daadwerkelijk meegenomen in het bepalen van de waarde van een bedrijf! Dus ik dacht… Waarom werkt dit niet andersom? Waarom bestaat er geen ‘opportunity winst’? Dus winst die je misloopt omdat je kosten misloopt van de slechtst gemiste kans.

Als voorbeeld, en als verklaring voor mijn miljonair zijn, gebruik ik hier: boetes. Elke keer als je door rood rijdt en géén boete krijgt maak je dus eigenlijk winst! Een winst ter hoogte van het boetebedrag dat je anders had moeten betalen.
Toen ik dit besefte heb ik snel een paar berekeningen gemaakt om vervolgens een paar dagen in een hoekje te zitten. Ik ben miljonair… WOW!
Rekenen jullie even snel met me mee?

Een boete voor rood licht is 90 euro. Ik rijd gemiddeld zo’n 3 keer per dag door rood licht. Dit is dus 3 * 90 * 365 = 98550 euro per jaar. Stel ik ben een deugniet vanaf mijn 15de -daarvoor was ik nog te schijterig om door rood te fietsen- dan is dat 9 * 98550 =886950 euro. Voor alleen al door rood licht rijden! Dat voelde heerlijk. Ik werd er heel hebberig van. Als een malloot ben ik aan het rekenen geslagen. Ik heb de bekeuringssite van de overheid erbij gepakt en kon alleen maar denken ‘Wauw!’ Ik voelde me als een kind met vrij spel in een snoepwinkel. Als Guus Geluk in het casino. Laten we snel verder rekenen!

Ondeugdelijke verlichting: 55 euro. (Ondeugdelijke verlichting? Wat een benaming. Nu heb ik opeens een ondeugende fiets. Ouwe rot die het er is.)

Laten we we zeggen dat ik 200 keer in het jaar zonder licht fiets. Dat maakt: 200 * 55 * 9 = 99000 euro

Ik zit inmiddels dus al op 985950 euro

Tegen rijrichting inrijden. Tja, als blond schaapje gebeurt dat nou eenmaal. Ik verdwaal gewoon vaak. En ik snap Google Maps nou eenmaal gewoon niet. Dus. Gelukkig gebeurt dit niet dagelijks. Laten we zeggen dat het me om de dag gebeurt. De boete is wederom 55 euro. Dit maakt:

150 * 55 * 9 = 74250

Tot slot, voordat jullie door de cijfertjes mijn blog niet meer kunnen zien: Fietsen stallen waar het niet mag. Wat trouwens echt de schuld van de gemeente is hoor. Er zijn nooit genoeg plekken. En soms heb je gewoon haast. Dan kan het gebeuren dat je je fiets midden op straat neerzet omdat je je trein nou eenmaal echt niet kan missen. Dit is 35 euro. Laten we zeggen dat ik dit 50 keer per jaar doe.

50 * 35 * 9 = 15750 euro

Maakt een totaal van: 1075950 euro!!

Mijn punt is duidelijk. Miljonair worden is makkelijk! Waarschijnlijk ben je het zelfs al.

Wil je meer tips over miljonair worden? Dan help ik je graag verder! Daar ben ik nou eenmaal cijfernerd voor. Een cijfernerd met een roze bril op, dat wel.

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

17 thoughts on “Ik ben miljonair!

 1. Rob Alberts says:
  rob-alberts@hotmail.com'

  Ooit heb ik al die profijtelijke winsten daadwerkelijk uitgegeven.
  Jammer genoeg ben ik nu nog de gemaakte schulden aan het af betalen …..

  Gelukkig kan ik wel van de zon in mijn eigen tuin genieten.
  Een dure tropische vakantie sla ik dit jaar maar over.

  Zonnige groet,

Reageren kan hier!