Ongemakkelijke stilte

En toen was het stil. Alweer. Je probeert nog wanhopig te zoeken naar onderwerpen maar je zoekresultaten leveren steevast ‘no results’ op. De ongemakkelijke stilte. Iedereen haat het en iedereen zou er alles voor doen om niet weer elke keer in zo’n situatie terecht te komen. Toch gebeurt het ons allemaal. Is het niet tijdens de lunch met collega’s, dan is het wel tijdens een lange treinreis met een vage bekende die je helaas tegenkwam. Of tot slot, het ergste, als je met je schoonfamilie zit. Elke keer weer zoek je wanhopig naar afleiding van de ongemakkelijke stilte. Je kijkt naar buiten, je kauwt extra traag, je doet alsof je gebeld wordt en je veters zitten opeens heel vaak los.
Op maandagen komen de ongemakkelijke stiltes het minste voor. Mannen kunnen dan praten over het voetbal van zondag en vrouwen over de aflevering Boer zoekt vrouw. De rest van de week staat bekend als de gevarenzone. Al is dat met het eindigen van Boer zoekt vrouw afgelopen week voor vrouwen inmiddels steeds het geval. Het is dus tijd voor een oplossing. En wie ben ik dan om niet te helpen? Ik heb namelijk een goede tip voor jullie. Je voelt hem natuurlijk al aankomen, het is een inkoppertje: Draag een roze bril. Het liefst mijn roze bril.

Tijdens de lunch heb je als reserve voor voetbal en Boer zoekt vrouw altijd de zin: ‘Goh, lekker broodje’. Dit zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Het brengt je 10 seconden verder en vervolgens begin je weer ongemakkelijk aan je broodje te pulken. Maar daar is dan de roze bril. Met deze op je gezicht kun je het onderwerp ‘brood’ tot in den eeuwigheid uitmelken. Een lekker broodje wordt: ‘Goh, lekker knapperig broodje, met zo’n kraakvers blaadje sla, sappige ham, romige saus, knisperende peperkorrels, zijdezachte boter, prachtige kleuren, heerlijke geuren…’ etc. Je bent zo 30 minuten verder en hebt de lunch weer overleefd. Chapeau!

Ook voor de treinreis biedt de roze bril uitkomst. Zij het op een iets andere manier. Maar werken doet het zeker. Want met een roze bril op ben je verzekerd van aandacht van iedereen uit de coupé, inclusief de conducteur. Tijdens de gehele treinreis zullen nieuwsgierige mensen je aanstoten en vragen: ‘Waarom heb je een roze bril op?’ Zo kom je de treinreis door zonder met je metgezel te hoeven praten.

Tot slot het scenario van de schoonfamilie. Met een roze bril op heb je opeens fantasie voor 10. Je zoekresultaten leveren opeens schokkende resultaten op. Je stationeert je als roddeltante van de familie. Elk lid van je schoonfamilie komt aan bod en wordt door jou geanalyseerd. Hierdoor bevindt Iedereen zich opeens in Goede tijden slechte tijden. Maar pas op. Doe dit met mate. Je wilt geen familieruzies veroorzaken. Geen ontervingen of bloedbaden. Ze zullen jou alles kwalijk nemen en je bent nooit meer welkom.
Hmmm…Nooit meer welkom? Misschien dus toch eigenlijk niet zo’n slecht idee… Je bent meteen van het probleem af. Ik zie mogelijkheden!

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

4 thoughts on “Ongemakkelijke stilte

Reageren kan hier!