Een ode aan de vergeten producten van Albert Heijn

In de Albert Heijn kan ik altijd erg genieten van de leuzen die staan op de verpakkingen van de gebakjes e.d. Wat een heerlijke baan heb je als je deze teksten mag bedenken. Ik heb het over bijvoorbeeld:

Gul gevulde zachte broodjes, zomers zoet onder een dun laagje sneeuw (puddingbroodjes)

Wijnrode kersen gevangen in een net van heerlijk taartdeeg. (kersenvlaai)

Dat is toch prachtig? Maar toch gaat er hier naar mijn mening wat fout. Want het lijkt mij duidelijk dat dit producten zijn waar mensen sowieso al geen weerstand aan kunnen bieden. Producten waarvan de verleiding veelal te groot is om het niet te kopen. Deze producten hebben zulk soort leuzen dus toch helemaal niet nodig? Juíst de normale producten, de onderschatte producten, de vergeten producten, díe hebben deze leuzen nodig. Dus hierbij probeer ik die arme producten een handje te helpen.

Vanille vla
Laat de zijdezachte substantie je keel binnen glijden en hoor hoe de vanillestokjes trommelen op je smaakpapillen.

Hagelslag
Voel je de grootste versierder van het land. Laat het geluid van oorstrelend gekletter opgevolgd worden door tongstrelend geknisper wanneer de hageltjes zachtjes je mond binnen vallen.

Knäckebröd
Waan je in Zweden. Het geknäcker wanneer dit stukje hemel tussen je tanden ligt, klinkt als gezang van blonde Zweedse schonen.

Margarine
Laat je mes een duik nemen in de boterkuip. Laat hem de kostbare schat van margarine opduiken. Laat hem terugkomen op het droge land van brood. Je boterham zal de margarine absorberen als zijnde een moeder die haar verloren zoon omarmt.

Witte bonen in tomatensaus
Geniet van de fluweelrode kleur van de tomatensaus. De bonen zijn net babyvoetjes die je tong masseren. Zacht was nog nooit zo zacht.

Aardappelen
De kleur van de zon. De herinnering aan vroeger, die goede oude tijd. Alle puzzelstukjes van je leven vallen ineen. De aardappel valt uiteen. In je mond, kruimig en vol.

Sinaasappelsap uit pak mét vruchtvlees
De stukjes vruchtvlees zijn als veertjes die je lippen zachtjes kussen. Het zuur van de sinaasappels dat daarna in je mond explodeert is een welkome verrassing op de voorafgaande zoetsappigheid.

Deze tekst is natuurlijk helemaal ten behoeve van bovenstaande producten. Ik maak me gewoon zorgen. Dat ik dit schrijf betekent absoluut niet dat ik hoop ontdekt te worden als AH-leuzenbedenker.

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

One thought on “Een ode aan de vergeten producten van Albert Heijn

Reageren kan hier!