14598449388_28030172e0_m

Gerda (58) en Wim (63) 5

(Dit is een vervolg op Gerda (58) en Wim (63) 4)

Lieve Gerda,

Wanneer kom je dan? Je kan toch niet zomaar langskomen? Hier kan ik echt niet tegen hoor. Je weet dat ik van zekerheid houd. En nu vertel jij me doodleuk dat je ergens deze week langskomt… Dat kan ik niet aan. Sinds je dat bericht gestuurd hebt ben ik helemaal in de war. Ik ben mezelf niet. Ik ben al twee keer vergeten om de winkel op slot te doen. Dat is me nog nooit gebeurd. Bij elke klant die binnenkomt laat ik al mijn boeken die ik op dat moment vast heb vallen. Gelukkig komen er niet zoveel klanten binnen en komt dit dus niet zo vaak voor. Maar toch. Wil je me alsjeblieft vertellen wanneer je langskomt?
Het lijkt me geen goed idee als je bij mijn moeder wasles gaat nemen. Niet nu al. Ze is namelijk nogal snel aan mensen gehecht…Dus als je bij haar op wasles gaat kom je nooit meer van haar af. En ben je waarschijnlijk binnen een week haar beste vriendin. Maar als jou dat niets uitmaakt… Voor haar is het wel gezellig denk ik. Je moet het zelf maar weten. Maar misschien is het beter als ik haar vraag om wat dingen op papier te zetten. Dan kan ik dat naar jou doorsturen en kun je het bestuderen.
Ik voel me erg vereerd dat je die persoonlijke dingen aan me verteld hebt. Maar ook een beetje raar hoor. Ik ben eigenlijk maar een wildvreemde man. En ik weet ook niet zo goed hoe ik er op moet reageren. Moet ik zeggen dat ik het vervelend voor je vind? Of moet ik zeggen dat ik het van je waardeer dat je je al die tijd zonder man hebt kunnen redden? Ik weet het niet. Maar ik merk dat ik heel graag het goede wil zeggen. Want ik heb iets gedaan waarvan ik gezworen heb het nooit te doen. Ik heb een boeketromannetje gelezen. Jij zei dat je leven leek op een boeketromannetje, dus ik dacht, als ik nou zo’n boek lees, misschien weet ik dan beter hoe ik op je moet reageren. Helaas ging het boek vooral over piraten en vieze dingen die ze met vrouwen deden. Daar had ik dus niet zoveel aan. (Waarom lees je in godsnaam zulke boeken?!) Ik zal maar gewoon zeggen wat ik ervan vind. Ik vind het een schande dat die man jou dat heeft aan gedaan. Ik ben een man van principes. En volgens mijn principes is dit onacceptabel. Ik zou je dat nooit aan doen. Niet dat er ooit een blonde jonge vrouw interesse in me heeft getoond, hoor. Niet dat me dat iets uitmaakt trouwens, hoor. Maar wat moet zo’n jonge blonde vrouw ook met een oude saaie boekenverkoper? Niet dat ik dat gewild had, hoor. Maar goed, ik vind het dus niet kunnen. Ik kan denk ik wel zeggen dat je mij zou kunnen vertrouwen. Dus dan weet je dat ook.
Ik vind het nog steeds een beetje gek om het hier over te hebben. En je wilt van mij ook graag iets persoonlijks horen. Hmm, ik weet het niet hoor. Over de vrouw in mijn leven ga ik sowieso nog niets vertellen. Misschien later. Dus dan moet ik maar vertellen over het gekste wat ik ooit heb gedaan in mijn leven. Net als jij heb ik een hekel aan gek doen. En eigenlijk heb ik maar 1x in mijn leven gek gedaan. Dat was toen ik begon met mijn studie Nederlands. Van mijn vader moest ik me aanmelden bij een studentenvereniging. Dat zou goed voor me zijn, zei hij. Dus ik gaf me op. Zoals je misschien wel eens gehoord hebt, moet je eerst een ontgroening doorstaan voordat je lid mag worden. Het was de vreselijkste dag van mijn leven. Ik moest door de mest rollen, ik moest dansen midden op straat in gekke kleren en ik moest liederen zingen voor jongens met zware schorre stemmen en bierbuiken. Het was veel te gek. Het was een dag lang gek doen. Het was, zoals ik al zei, de vreselijkste dag van mijn leven. Officieel duurde de ontgroening twee weken, maar ik ben meteen na die eerste dag gestopt. Dan maar geen ‘vrinden voor het leven’. Ik heb me altijd prima vermaakt op mijn studentenkamertje met een goed boek. Meer had ik niet nodig.

O, ik moet stoppen met schrijven, er komt iemand de winkel binnen. Misschien ben jij het wel…

Tot snel Gerda.

P.s. Mij alleen vertellen dat er uitjes in je gehaktballen zitten, is net zoiets als aan jou alleen vertellen hoe de hoofdpersoon van het literaire boek heet dat ik je moet aanraden.

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

One thought on “Gerda (58) en Wim (63) 5

  1. Pingback: Gerda en Wim (6) |

Reageren kan hier!