14598449388_28030172e0_m

Gerda (58) en Wim (63) 2

(Dit is een vervolg op Gerda (58) en Wim (63) en Gerda (58 jaar))

Beste Wim,

Je hebt even op een reactie moeten wachten, maar hier ben ik dan! Ik had namelijk gehoord van de dochter van Jannie (van de knutselclub) dat mannen ervan houden als vrouwen ‘hard to get’ spelen. Zij raadde me aan dat ik een week moest wachten met mijn antwoord. Ik moet zeggen dat het me niet al te makkelijk af ging. Ik vond het namelijk heel leuk om een reactie van je te krijgen en wilde het liefst meteen reageren. Elke keer als ik mijn computer zag riep hij: ‘Schrijf Wim, schrijf Wim!’. Ik heb er daarom zolang maar een deken over heen gegooid.
Maar het is inmiddels een week later, dus ik mag! Ik was vandaag al om 4 uur vrij en ben toen meteen naar huis gegaan om jou een bericht te kunnen sturen.
Maar waar zal ik nu beginnen? Nou, ik moet eigenlijk echt eerst even vertellen wat er vandaag op kantoor gebeurd is. Het is te schandalig voor woorden. Tijdens het eten van een saucijzenbroodje – er was weer iemand jarig – hoorde ik Bertie en Andrea met elkaar fluisteren. Het blijkt dus dat Annabel van de receptie, waar ik het in mijn profiel over had, een affaire heeft met meneer Beek, onze baas! Het is een groot schandaal, want meneer Beek is getrouwd en heeft drie kinderen. Toen ik het hoorde werd ik meteen misselijk en lustte ik mijn saucijzenbroodje niet meer. Dat is iets wat me nog nooit eerder overkomen is. Maar ik was niet de enige die geschokt was. We noemen Annabel op de afdeling nu stiekem Annadel.
Gelukkig was er ook nog wat leuks vandaag op het werk. Het is namelijk nationale lelijke-truien-dag en we doen met het hele kantoor mee. Dat betekent dat de mannen deze week op donderdag hun spijkerbroek al aan mochten, want zo’n trui past natuurlijk niet op een nette broek.
Jij vertelde me dat je elke dag een spijkerbroek aan hebt. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden. Aan de ene kant vind ik het heel leuk, maar zoals ik al zei houd ik van schone kleren en vind ik een week dezelfde spijkerbroek een beetje vies. Kan je moeder niet wat vaker voor je wassen? Als ik jouw vrouw zou zijn, zou ik elke dag voor je wassen. Poeh, ik denk dat dat het meest romantische is wat ik ooit tegen iemand heb gezegd. Maar ik weet natuurlijk niet of mijn was-kwaliteiten wel kunnen opboksen tegen die van je eigen moeder. Ik vind het heel erg leuk dat je haar zo vaak ziet. Je zult je wel afvragen waarom ik een goede band met je moeder zo belangrijk vind. Dat komt omdat mijn eigen moeder helaas al overleden is. Ik ben nog alleen met mijn vader, een nukkige oude man die de hele dag televisie kijkt. Ik mis haar vreselijk en het lijkt me fantastisch om een schoonmoeder te hebben.
Wat vreselijk voor je dat het internet je carrière heeft verpest. Red je het wel allemaal? Of hoor je dat soort vragen niet te stellen in een eerste bericht? Waarschijnlijk niet hè? Nouja, ik leef gewoon snel met iemand mee. Bij deze beloof ik in ieder geval dat ik een keer een boek bij je kom kopen. Maar ik lees wel alleen maar boeketromannetjes. Verkoop je zulk soort boeken? Of vind je mij nu ook een enorme cultuurbarbaar? Ik heb wel eens een literair boek geprobeerd te lezen, maar ik vind het veel te onvoorspelbaar. Ik wil graag vanaf het begin al weten hoe het boek af zal lopen. Want zoals je in mijn profiel kunt lezen houd ik erg van vastigheid in mijn leven.
Wel een voordeel: Ik heb geen e-reader (dat machientje waar je het over had waar 1000 boeken op kunnen), want een e-reader geeft een error bij boeketromannetjes… Hij loopt helemaal vast als ik probeer om zo’n soort boek erop te zetten. Ik snap er niets van.
Ook al hebben we waarschijnlijk verschillende smaken wat betreft boeken, ik denk dat we erg goed bij elkaar passen. We willen allebei niet meer alleen zijn, houden allebei van vastigheid en ritme, en hebben allebei onze grote passie; ik mijn knutselclub en jij je klusschuurtje. Maar ik moet natuurlijk niet te hard van stapel lopen. Bovendien maak jij je nog zorgen over mijn ‘gek doen’. Dat gek doen waar ik het in mijn profiel over heb is eigenlijk niet waar. Ik houd absoluut niet van gek doen. Ik houd van normaal en gewoon. Maar dat gek doen was ook iets wat ik van de dochter van Jannie in mijn profiel moest zetten zodat ik meer reacties van mannen zou krijgen.
Is dat een opluchting of vind je dat toch stiekem jammer? En is er een literair boek dat je me kan aanraden dat niet te gek en ingewikkeld is?
Tot slot ga ik nog een vraag stellen die waarschijnlijk ook niet gepast is voor een eerste bericht, maar ik doe het toch. Je mag zelf weten of je hierop antwoordt of niet.
Maar is er echt nog nooit een vrouw in je leven geweest?

Liefs,

Gerda

P.s. Het recept van mijn gehaktballen houd ik uiteraard geheim. Als je erachter wilt komen, moet je ze maar een keer komen proeven.

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

Reageren kan hier!