2014-05-Life-of-pix-street-city-crosswalk

Sla-aanval

Daar zat hij dan. Zijn tas op schoot en zijn armen er stevig omheen geslagen alsof hij een waardevolle schat beschermde. De hij waar ik het in dit geval over heb is een grote man van rond de 50 jaar met blond/rossig haar en een bril. En dat grote zit hem niet alleen in de lengte. Nee, deze man is in elk opzicht groot te noemen. De waardevolle schat die hij vast heeft blijkt een pak gevulde koeken te zijn. Hij kijkt even om zich heen, pakt een van de gevulde koeken uit zijn tas en eet deze op in het tempo van een vrouw die na 30 dagen besloten heeft dat ze klaar is met haar dieet. Maar het blijft niet bij die ene. In tien minuten gaan er zo’n 4 gevulde koeken doorheen. Waar heeft deze man last van? Vanwaar deze enorme vraatzucht? En waarom kijkt hij als een kind dat stiekem van de snoeppot heeft gesnoept? Waarschijnlijk omdat het daar op neer komt…
Als ik goed kijk zie ik een trouwring strak om zijn worstenvinger zitten. Ik denk dat zijn vrouw heeft besloten dat haar man officieel ‘te dik’ is geworden en hem per direct op een streng dieet heeft gezet. Een dieet van knabbelen op rauwe groentes terwijl zijn vrouw een lekker bord pasta met extra vlees naar binnen schuift.
Arme man, het is duidelijk wie de (grote) broek aan heeft in deze relatie. En nu snap ik zijn vraatzucht ook beter. Met het weekend voor de boeg moet hij natuurlijk een extra vetlaagje kweken om de sla-aanval weer te overleven. Als een beer die zijn laatste avondmaal voor de winterslaap houdt. Doordeweeks kan hij op kantoor tenminste nog stiekem broodjes kroket eten. En zijn vrouw zich maar afvragen waarom haar worteltjes tot dusver geen resultaat hebben…
Nou, ik geef hem groot gelijk hoor. Waarschijnlijk is zijn vrouw zelf ook veel te dik maar vindt ze zelf van niet.  En als hij dan niet de ballen heeft om tegen haar in te gaan moet hij het maar op deze manier doen. Een stille actie van verzet.
Ik hef mijn eigen appeltje naar hem op en knik: ‘Proost jongen!’ Geniet er maar lekker van.

Deel dit bericht:Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+

Reageren kan hier!